Οι Καλύτεροι Οικολογικοί Προορισμοί Στην Ελλάδα

οικολογικοί προορισμοί Ελλάδα

Φωτογραφία: mikrosanagnostis.gr

Ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα προσφέρει πολυάριθμες επιλογές διακοπών, πέρα από το μοντέλο «Ήλιος και Θάλασσα». Πρόκειται για μία χώρα με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, που διαθέτει εκατοντάδες προορισμούς με μεγάλο οικολογικό –εκτός των άλλων- ενδιαφέρον. Διαλέξαμε τους πιο γνωστούς και σας τους παρουσιάζουμε. Τέτοιοι οικολογικοί προορισμοί είναι σπάνιοι και πεντάμορφοι, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς!

«Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους» έχει χαρακτηριστεί ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, που προστατεύεται από εθνικές και διεθνείς συμβάσεις. Οι Πρέσπες θεωρούνται ως ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, αλλά και ένας τόπος σπάνιας ομορφιάς.

Στο δυτικό τμήμα της Μήλου βρίσκεται η Αχιβαδόλιμνη, ο μεγαλύτερος φυσικός υγροβιότοπος των Κυκλάδων, όπου φιλοξενούνται πολλά μεταναστευτικά πτηνά, καθώς και το μοναδικό ωοτόκο είδος οχιάς στην χώρα μας, η Κόκκινη Οχιά.

Δίπλα στην Ομηρική Πύλο απλώνεται η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η οποία και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σχηματίζοντας μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, εντεταγμένης στο Δίκτυο Natura 2000.   

Δυο είναι τα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα στην Ελλάδα για τη διάσωση της πανέμορφης μεσογειακής φώκιας Monachus monachus: της Αλοννήσου και της Ζακύνθου. Σύντομα, αναμένεται η δημιουργία ενός τρίτου θαλάσσιου πάρκου στη βόρεια Κάρπαθο.

οικολογικοί προορισμοί Ελλάδα

Φωτογραφία: act-in-idios.blogspot.com

Το τεχνητό φράγμα του Στρυμόνα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Λίμνης Κερκίνης. Είναι ιδανικός οικολογικός προορισμός για παρατήρηση πτηνών, καθώς στα νερά της ζουν και αναπαράγονται σπάνια είδη.

Το είδος της Ήμερης ή Βασιλικής Βελανιδιάς, που βρίσκεται υπό αυστηρή προστασία, καλύπτει μεγάλο τμήμα του Βελανιδόδασους Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία. Στην περιοχή φύονται βελανιδιές ηλικίας ακόμα και 400 ετών.

οικολογικοί προορισμοί Ελλάδα

Φωτογραφία: panoramio.com

Η πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη διαρκεί περίπου 6 ώρες Η άγρια φυσική ομορφιά, τα δάση με τα πελώρια πεύκα και τα κυπαρίσσια, τα ρυάκια με τα γάργαρα νερά, αλλά και τα αγριοκάτσικα που ξεπετιούνται από τα βράχια, συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό κάδρο.

οικολογικοί προορισμοί Ελλάδα

Φωτογραφία: travel-around-greece.blogspot.gr