Η Υψηλή Ποιότητα Και Υπέροχη Γεύση Του Ελληνικού Μελιού

Έχει χαρακτηριστεί τροφή των Θεών και διαθέτει μοναδικά οφέλη για την υγεία μας. Το μέλι είναι ένα θρεπτικότατο τρόφιμο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και για ταξιδιώτες σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Μπορείτε να το καταναλώσετε με ευκολία στο γιαούρτι, επάνω σε μια φέτα ψωμί με βούτυρο, σαν γλυκαντικό στα ροφήματά σας, αλλά και ως σπουδαίο συστατικό της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Οι μέλισσες εργάζονται άκοπα για την παραγωγή του μελιού, ενώ υπάρχουν αρκετές ποικιλίες, ώστε να καλύπτονται οι γευστικές προτιμήσεις όλων μας.

Μέλι θυμαρίσιο, πεύκου, ανθόμελο και μέλι ελάτης είναι ορισμένες από τις ποικιλίες μελιού, που διαθέτουμε στην Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους οι μελισσοκόμοι της χώρας μας σέβονται αυτό το υπέροχο προϊόν κι επομένως η παραγωγή του είναι βιολογική κι απολύτως φυσική. Αυτός ο σεβασμός μεταφράζεται σε μέλι υψηλής ποιότητας και υπέροχης γεύσης. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίον έχουμε τόσους φανατικούς θαυμαστές του ελληνικού μελιού.

Ας δούμε τώρα μερικά από τα οφέλη, που το μέλι χαρίζει σε εμάς και την υγεία μας τόσο απλόχερα:

  • Αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας και δρα ενάντια στην κόπωση.
  • Καταπολεμά τον πονόλαιμο, το έλκος στομάχου, την αϋπνία και την κατάθλιψη.
  • Έχει διαπιστωθεί πως το μέλι προστατεύει την καρδιά και φροντίζει να θωρακίσει τον οργανισμό απέναντι στις καρδιακές παθήσεις.
  • Βοηθά στην επούλωση των πληγών και στην ανάπλαση των κυττάρων.
  • Ως αλκαλική τροφή, το μέλι μειώνει την οξύτητα του στομάχου και δρα κατά της παχυσαρκίας.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δύο συνδυασμοί έχουν αποδειχθεί θαυμάσιοι στο πέρασμα του χρόνου με βασικό συστατικό το μέλι και προτείνονται για μοναδικό αίσθημα ευεξίας:

  • Μια κουταλιά μέλι σε χλιαρό νερό δημιουργεί ένα ρόφημα εξαιρετικό για αποτοξίνωση. Πολλοί ξεκινούν την ημέρα τους με αυτό το ρόφημα, έτσι ώστε να δώσουν στον οργανισμό την ευκαιρία να αποβάλλει τις τοξίνες και να ενυδατωθεί.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια κουταλιά μέλι με λίγη κανέλα και χυμό ενός λεμονιού σε χλιαρό νερό. Αποτελεί εξίσου θαυματουργό ξεκίνημα κάθε πρωί για τον οργανισμό μας! 

 

Φωτογραφία: wall.alphacoders.com