Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Νίνας Λαδοπούλου και μαγευτήκαμε!

 “Ένα κοριτσάκι νομίζει ότι θα γίνει η νέα Χιονάτη, είναι όμορφη και πιστεύει ότι αυτό αρκεί για να κάνει έναν πρίγκιπα να την αγαπήσει. Τι ρόλο παίζει η νέα γυναίκα του μπαμπά της; Μπορεί να είναι καλή και να την αγαπάει; Πόσο αλλάζει η Χιονονιφάδα μέσα από τις περιπέτειές της στο δάσος; Πόσο τη βοηθάνε τα ζώα;”

Από το δελτίο τύπου των εκδόσεων Ιβίσκος, το βιβλίο αυτό μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση, η αφήγηση των αποσπασμάτων και η ανάλυση της δημιουργού Νίνας Λαδοπούλου Λούντκβιστ επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο για εμάς την πρώτη, θετική εντύπωση.

Η Χιονονιφάδα είναι ένα βιβλίο γεμάτο έμπνευση, αγάπη και χρώματα. Η Γλυκερία Λαδοπούλου έχει επιμεληθεί την εικονογράφησή της, κάνοντας κάθε σελίδα της ξεχωριστή. Επιπλέον, είναι ένα βιβλίο που διαθέτει τα κείμενα γραμμένα τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά. Επομένως, αποτελεί εξαιρετικό δώρο για εξάσκηση των μικρών αναγνωστών και στις δύο γλώσσες.

Το παιδικό βιβλίο ως είδος είναι ιδιαίτερο, καθώς εμπνέει τα παιδιά και τα εισάγει σε έναν υπέροχο κόσμο – τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας. Γι’ αυτό κι αξίζει να υπάρχουν βιβλία, όπως η Χιονονιφάδα, σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ

XIONONIFADA-Unique-life