Τα παιδάκια στην ηλικία των 2 ετών, μπορούν να λένε από επτά έως δέκα λεξούλες (που συνήθως μόνο η μαμά τους καταλαβαίνει), να βλέπουν τις εικόνες από ένα παραμύθι, να πηδάνε και με τα δύο τους ποδαράκια και να παίζουν με το αγαπημένο τους παιχνίδι.  

Δεν ισχύουν, όμως, τα ίδια για τη «χρυσή» τριάδα», με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης (IQ) παγκοσμίως.

Την πρώτη θέση, με IQ 230,  κατέχει δικαίως ο  Τέρενς Τάο (Terence Tao) που στα 2 του χρόνια έπαιζε με μαθηματικές ασκήσεις, λύνοντας σύνθετα προβλήματα. Ο 40 ετών σήμερα Αυστραλός μαθηματικός, είχε πανεπιστημιακή μόρφωση στα μαθηματικά σε ηλικία 9 ετών, στα 13 του κέρδισε παγκόσμιο μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, στα 20 κατείχε Ph.D από το Πρίνστον, στα 24 έγινε μαθηματικός στο UCLA, ενώ το 2006 κέρδισε το βραβείο Fields.

rantlifestyle.com

Christopher Hirata

Τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πιο έξυπνων ανθρώπων στον πλανήτη κατέχει ο  Κρίστοφερ Χιράτα (Christopher Hirata), με IQ 225! Ο τριαντάχρονος αστροφυσικός, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Φυσικής σε ηλικία μόλις 13 ετών. Στα 22 του έλαβε κι εκείνος το Ph.D από το Πρίνστον, ενώ είναι μέλος της ομάδας επιστημόνων της NASA, οι οποίοι αναπτύσσουν μεθόδους αποίκησης στον πλανήτη Άρη! Σήμερα, διδάσκει Αστρονομία και Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

wonderslist.com

Kim Ung-Yong

Να βλέπεις ένα παιδάκι 6 μηνών να μιλάει σαν μεγάλος, όσο να ’ναι το θεωρείς «παιδί θαύμα». Πόσο μάλλον, να είναι 3 ετών και να ξέρει Κορεάτικα, Αγγλικά, Ιαπωνικά και Γερμανικά. Αυτό συνέβη στον Κιμ Ανγκ Γιονγκ (Kim UngYong), με IQ 210. Ο 50 ετών σήμερα φυσικός, έχει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης. Κι ενώ τα «κανονικά» παιδάκια στην ηλικία των 7 ετών τα καλούν σε κάποιο παιδικό πάρτι να παίξουν, τον Κορεάτη φυσικό στην ίδια ηλικία τον κάλεσε η NASA να μελετάει μαζί με άλλους επιστήμονες. Φυσικά έχει και εκείνος Ph.D από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ενώ από το 2007 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Chungbuk.

Και παρόλο που η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι το υποκειμενικό, μιας και υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες για να αποδειχτεί κάποιος πολύ έξυπνος, παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις γνώσεις, τον δείκτη ευφυΐας, καθώς και την ικανότητα επίλυσης χιλιάδων προβλημάτων, των παραπάνω τριών επιστημόνων.

Ευκαιρία, λοιπόν, να αρχίσετε κι εσείς τα IQ tests για να ανακαλύψετε πόσο δείκτη νοημοσύνης διαθέτετε.

 

 

Πηγές: skai.gr, in2life.gr, inthecity.gr

Φωτογραφίες: latimes.com, rantlifestyle.com, wonderslist.com