Λίγα χρόνια πριν, κανείς δεν θα πίστευε πως θα υπήρχε τέτοια πληθώρα επιλογών στην ποιοτική οικιακή ψυχαγωγία.

Η αίγλη των video clubs έχει παρέλθει, όπως είδαμε σε πρόσφατο άρθρο μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το ευρύ κοινό έχει λιγότερες δυνατότητες στην οικιακή ψυχαγωγία. Αντιθέτως, υπάρχουν πλέον τεχνολογικά επιτεύγματα, που κατέστησαν το ποιοτικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο προσιτό σε όλους. Ποιος θα το πίστευε λίγα χρόνια πριν πως με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια πληθώρα επιλογών;

Η βελτίωση της ταχύτητας του διαδικτύου έχει αποτελέσει τεράστιο άλμα, αναφορικά με την πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό. Με τις νέες ταχύτητες και την άριστη ποιότητα συνδέσεων στο Internet, οι υπηρεσίες Video on Demand  (Vod) έχουν έρθει πιο κοντά από ποτέ. Ήδη πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η έναρξη των υπηρεσιών του Netflix, ενός από τους μεγαλύτερους παίχτες στην αγορά του VoD. Τώρα, με μια οικονομική συνδρομή που δεν ξεπερνά τα 10€ μηνιαίως, μπορείς να έχεις την ταινία ή τη σειρά που επιθυμείς, την ώρα που εσύ επιλέγεις και χωρίς διακοπές. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…

Φυσικά, ακόμη κι όσοι δεν επιθυμούν να συνδυάσουν τη σύνδεση στο διαδίκτυο με την απόλαυση της παρακολούθησης μιας ταινίας ή ενός ντοκιμαντέρ έχουν λόγο να γιορτάζουν. Η ιδιωτική τηλεόραση φέτος έκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας και η διαφορά από τις απαρχές αυτής της βιομηχανίας είναι τεράστια. Αν και υπάρχουν συζητήσεις ως προς την αδειοδότηση των καναλιών στην Ελληνική επικράτεια, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τον πλουραλισμό των απόψεων, που εκπέμπονται μέσα από ένα τόσο ισχυρό μέσο.

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών εμπλουτίζουν τις υπηρεσίες τους με προϊόντα οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας. Σε ένα προσιτό πακέτο, μπορεί πλέον ο καταναλωτής να απολαμβάνει τηλεφωνία, Internet αλλά και ταινίες ή σειρές, ντοκιμαντέρ, αθλητικά γεγονότα κι άλλα πολλά. Ακόμη κι όσοι δεν είναι φανατικοί της τηλεόρασης, δύσκολα αντιστέκονται στον πειρασμό της παρακολούθησης των τελευταίων blockbusters ή σειρών όπως το Mr. Robot.

Η ποιότητα και η ποικιλομορφία, η ενσυναίσθηση των αναγκών του καταναλωτή και η προσπάθεια προσφοράς ενός ελκυστικού πακέτου, που καλύπτει αυτές τις ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο, όλα αυτά συντελούν στην αλματώδη βελτίωση και τη σαφή ανάπτυξη του τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Τώρα η ψυχαγωγία βρίσκεται πραγματικά στο χέρι σου!

 

Φωτογραφία: stockshopdaily.co.za