Τιρκουάζ νερά στις απολήξεις απότομων βράχων, καταπράσινες πεδιάδες και βουνοπλαγιές, γραφικά χωριά με άρωμα Ιταλίας και νύχτες γεμάτες καντάδες με άρωμα γιασεμιού, είναι τα βασικά μοτίβα, που μπορεί κανείς να συναντήσει στα μαγευτικά Επτάνησα. Όμως, Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το Ναυάγιο, Λευκάδα το Πόρτο Κατσίκι, Κέρκυρα η Σπιανάδα. Στην πραγματικότητα κάθε νησί στο Ιόνιο κρύβει μυστικά, που οι μυημένοι μπορούν να απολαύσουν.

Ζάκυνθος – Μυστικές ορεινές διαδρομές και Στροφάδες

Το νησί του Σολωμού και του Κάλβου, με τις δαντελωτές ακτές και την πλούσια ιστορία, είναι ένας φυσιολατρικός παράδεισος. Διαθέτει σπηλιές για πεζοπορική εξερεύνηση, όπως αυτές του Δαμιανού και του Αγίου Γερασίμου, το τεράστιο οικολογικό πάρκο του Ασκού, που συναντά κανείς σπάνια φυτά και διάφορα ζώα και παραδοσιακά χωριά, που επιβίωσαν από τον καταστροφικό σεισμό του 1953 (Λούχα, Γύρι, Κοιλιωμένο, Έξω Χώρα, Αναφωνήτρια). Νοτιότερα του νησιού, βρίσκονται οι Στροφάδες, νησάκια με οικολογική σημασία, όπου βρίσκεται το μεσαιωνικό μοναστήρι, που ασκήτεψε ο Άγιος Διονύσιος. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο νησί, αναζητήστε το εναλλακτικό του πρόσωπο.

strofades-islets-near-zanteΤα νησάκια Στροφάδες

Λευκάδα – Ορεινά χωριά και γύρω νησιά

Απροσδόκητες εκπλήξεις κρύβει ένα ταξίδι στην Λευκάδα, αφού όποιος δεν περιοριστεί στην κλασική δυτική ακτογραμμή και πάρει τα… βουνά θα βρεθεί μπροστά σε παραδοσιακά χωριά και μαγευτική ύπαιθρο με θέα το Ιόνιο: Εξάνθεια, Εγκλουβή, Δρυμώνας, Καρυά, Λαζαράτα και οροπέδιο Αγίου Δονάτου είναι τα βασικά μέρη, που πρέπει να κινηθείτε. Για θαλασσινές ανακαλύψεις προσφέρονται τα εκπληκτικής ομορφιάς Πριγκιποννήσια. Οπωσδήποτε πρέπει να κατευθυνθεί κανείς προς Μαδουρή και Μεγανήσι.

Από Κέρκυρα προς Διαπόντια νησιά και Αντίπαξους

Η ντίβα του βόρειου Ιονίου κρύβει στα νότιά της τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, στην οποία έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα, που περιλαμβάνει μέχρι και θαλασσόκεδρους. Αρμυρίκια, αμμοθίνες, νεροχελώνες συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό. Παρ’ όλα αυτά, όταν κάποιος εξαντλήσει το νησί των Φαιάκων, έχει επιλογή εξορμήσεων σε τόπους, όπως Μαθράκι, Ερεικούσσα και Οθωνούς. Αυτά τα μικρά στολίδια διαθέτουν δαντελωτές παραλίες, ελαιώνες και παραδόσεις, που θα σας μείνουν αξέχαστα. Από την Κέρκυρα μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε τους Αντίπαξους, που εκτός από τις μαγευτικές παραλίες, αποτελούν παράδεισο οινογνωσίας. 

2Το νησί των Φαιάκων

Καστός και Κάλαμος

Ανάμεσα στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα κρύβονται δύο υπέροχα μικρά νησάκια, με απίστευτες ακρογυαλιές, καταπράσινη βλάστηση και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Σπηλιές, καλντερίμια, καταγάλανες θάλασσες και ορεινά μονοπάτια, φτιάχνουν ένα ιδανικό σκηνικό για ήρεμες διακοπές δίπλα στη φύση.

Το Ιόνιο με τα εξαιρετικά του μέρη, περιμένει άλλο ένα καλοκαίρι τον επισκέπτη να βυθιστεί στη μαγεία του.

 

 

Φωτογραφίες: discovergreece.com