Γαλλική Πολυνησία, Ένα Εξωτικό Μέρος Στην Άλλη Άκρη Της Γης

Καταγάλανες θάλασσες, λευκές ακτές και πράσινη βλάστηση είναι τα χαρακτηριστικά της εξωτικής Γαλλικής Πολυνησίας. Ένα σύμπλεγμα 118 νησιών, ανάμεσα στην Αυστραλία και την ανατολική ακτή της Αμερικής, σε έκταση σχεδόν ίση  με την Ευρώπη. Από όλα αυτά τα νησιά τα πιο γνωστά είναι η Ταϊτή, η Μπόρα Μπόρα και η Μουρέα. Σκεφτείτε μόνο πως ο Μάρλον Μπράντο άφησε το Χόλιγουντ και ο Πολ Γκογκέν τις κάτω χώρες για αυτήν. Προφανώς, κάτι παραπάνω ήξεραν…

Στην Ταϊτή, όπου εκεί βρίσκεται η πρωτεύουσα η Παπεέτε, αλλά και το μοναδικό αεροδρόμιο της Γαλλικής Πολυνησίας, υπάρχουν τα μουσεία του Πολυνησιακού πολιτισμού και του Γκογκέν και στο νησάκι Τετιαρόα βρίσκεται η παλιά κατοικία του Μάρλον Μπράντο. Τα μαύρα Ταϊτινά μαργαριτάρια και το θαυματουργό φυτό «Νόνι», που φέρνει αρκετούς για αναζήτηση θεραπείας, είναι πόλος έλξης των τουριστών. Εδώ, όπως και στη Μπόρα Μπόρα, μπορείτε να πάρετε μια γεύση ορεινής Γαλλικής Πολυνησίας κάνοντας σαφάρι με jeep 4×4.

tahiti.comΤαϊτή

Η Μπόρα Μπόρα είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου και περιβάλλεται από έναν κοραλλιογενή ύφαλο και μια λιμνοθάλασσα. Η παραλία “Ματίρα” έχει λευκή άμμο και ζεστά ρηχά νερά, ενώ η λιμνοθάλασσα του νησιού αξίζει τη προσοχή σας. Σμήνη από σελάχια, καρχαρίες και μπαρακούντα βρίσκονται στην είσοδο του περάσματος  της «Λευκής Κοιλάδας». Εκδρομές με βάρκα, αυτόνομες καταδύσεις ή μάσκα και βατραχοπέδιλα για τους πιο απλούς, είναι από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε σε αυτό το μέρος!

Η Μουρέα, που σημαίνει “κίτρινη σαύρα”, ένα πανέμορφο τροπικό νησί που ξεχωρίζει για τις παραλίες (με λευκή και μαύρη άμμο) και την παρθένα φύση του, δικαιολογημένα αποκαλείται “νησί της γενναιοδωρίας των θεών”. Εδώ υπάρχει ένα παραδοσιακό χωριό ονόματι Τίκι, στο οποίο  μπορείτε να παρακολουθήσετε παραδοσιακούς χορούς, αλλά και γιατί όχι, αν ήδη το σκέφτεστε, να παντρευτείτε παραδοσιακά και κινηματογραφικά όπως στις ταινίες…

Moorea-Islands-paradiseintheworld.comΜουρέα

Για τους λάτρεις των tattoo, η Γαλλική Πολυνησία ενδείκνυται για να δοκιμάσουν τον ιδιαίτερο παραδοσιακό τους τρόπο. 

Στο καθένα από αυτά τα νησιά, θα γνωρίσετε την αυθεντική κουλτούρα των κατοίκων, τους οποίους θα καταλάβετε αμέσως από τα ρούχα και τη συμπεριφορά τους.

Απαραίτητο αντικείμενο στις αποσκευές σας είναι η φωτογραφική μηχανή μιας και αυτές τις εικόνες, επίγειες και υποβρύχιες, δεν θα τις ξαναδείτε πουθενά!

 

 

Φωτογραφίες: paradiseintheworld.com, hdwallpicx.com