Ένα δέντρο φυτρώνει, εκεί όπου στο παρελθόν υπήρχε ψυχρό μάρμαρο. Πόσο πιο ελπιδοφόρα είναι μια τέτοια προοπτική;

Φανταστείτε ένα κατάφυτο δάσος, γεμάτο πράσινα ψηλά δέντρα με επιβλητική σκιά και άνθη να στολίζουν τα κλαδιά τους. Αυτό θα αποτελεί τον χώρο ταφής του μέλλοντος, με μια καινοτομία που προστατεύει τη μνήμη του νεκρού και γιορτάζει τη ζωή αιώνια. Αντί της καθιερωμένης ταφής, η Capsula Mundi προτείνει την διαιώνιση της ισορροπίας του περιβάλλοντος με έναν υπέροχο τρόπο. Ελιά, κερασιά, ευκάλυπτος, σημύδα … το καθένα αντιπροσωπεύοντας ένα αγαπημένο πρόσωπο.

“Γινόμαστε μέρος της ζωής στη Γη”, ακόμη και στο θάνατο.

Η διαδικασία της ταφής γίνεται κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και το μέλλον του πλανήτη μας. Για κάθε άτομο, υπάρχει ένα δέντρο γεμάτο αναμνήσεις. Το δέντρο χαρίζει οξυγόνο, χαρίζει ανάσα και ζωή. Μέσω μιας βιοδιασπώμενης, οργανικής κάψουλας, ο θάνατος δεν σημαίνει αυτόματα και το τέλος. Ο άνθρωπος ενώνεται με τη φύση μέσα στην κάψουλα, γίνεται τροφή για να ανθίσει ο σπόρος μέσα στην κάψουλα και να αναδυθεί ένα ακόμη δέντρο. Η όλη διαδικασία είναι φιλική προς το περιβάλλον και τιμά το κάθε άτομο ξεχωριστά, προσφέροντας μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ξανά ζωή.

capsula-mundi-unique-life

Αν και είναι μια ρηξικέλευθη απόφαση εντελώς ξένη με τα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα στον κόσμο μας, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με το εξής: ο συμβολισμός του δέντρου και η ισορροπία που επέρχεται με τη φύτευση τόσων ξεχωριστών δέντρων κάθε χρόνο, η ομορφιά ενός πράσινου δάσους που όλοι το φροντίζουν και το τιμούν, όλα αυτά συνάδουν με τα έντονα συναισθήματα που τρέφουν οι αγαπημένοι που μένουν πίσω. Κι αυτά τα συναισθήματα  εκφράζονται ίσως πιο εύγλωττα μέσω της δημιουργίας ζωής, παρά μέσω της οικοδόμησης ενός ακόμη μνημείου…

 

 

Πηγήcapsulamundi.it

Φωτογραφίες: assets.inhabitat.com, media.treehugger.com