Φημισμένα Χιονοδρομικά Κέντρα Για Snowboard Και Ski

Σας προτείνουμε χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου μπορείτε να επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά αθλήματα, snowboard και σκι.

Δύο από τα πιο διαδεδομένα χειμερινά σπορ είναι το snowboard και το σκι.  Το snowboard ξεκίνησε το 1965 όταν ο Sherman Poppen ανακάλυψε ένα παιχνίδι για την κόρη του, δένοντας δυο σκι μαζί και προσαρτώντας στην άκρη του ενός ένα σχοινί, έτσι ώστε να μπορεί να ασκεί κάποιον έλεγχο. Σιγά σιγά οι σανίδες χιονοδρομίας γίνονταν όλο και πιο δημοφιλείς και το snowboard αναγνωρίστηκε ως επίσημο άθλημα.

Το σκι γεννήθηκε στις Σκανδιναβικές χώρες για να καλύψει την ανάγκη της μετακίνησης των ανθρώπων πάνω στο χιόνι. Το 1860, ο Νορβηγός Sondre Nordheim χρησιμοποίησε δέστρες για καλύτερη σταθερότητα και αυτή η βελτίωση αποδείχθηκε καθοριστική, αφού πολύ γρήγορα το σκι εξαπλώθηκε  τόσο ως μέσο άθλησης όσο και αναψυχής.

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και μπορείτε πια να βρεθείτε αντιμέτωποι με το χιόνι. Σας προτείνουμε, λοιπόν, κάποια χιονοδρομικά κέντρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για να επιδοθείτε στα αγαπημένα σας αθλήματα, snowboard και σκι.

Παρνασσός (21 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 5 μονοπάτια. Υψόμετρο 2.260μ.)

Παρνασσός-Unique-life

Σέλι (17 πίστες καταβάσεων, 2 πίστες για σκι αντοχής και 12 αναβατήρες. Υψόμετρο 1.900μ.)

Σέλι-Unique-life

Καϊμακτσαλάν (14 πίστες: 2 αγώνων με ηλεκτρονικό χρονόμετρο, 5 δύσκολες, 3 εύκολες, 1 πίστα cross country και 3 πολύ εύκολες. Υψόμετρο 2.220μ.

Καϊμακτσαλάν-Unique-life

Courchevel, Γαλλικές Άλπεις (119 πίστες και χιλιόμετρα σηματοδοτημένων μονοπατιών. Υψόμετρο 3.250μ.)

Courchevel-Unique-life

Gstaad, Ελβετία (84 πίστες μήκους 250χλμ. και 62 αναβατήρες. Υψόμετρο 3.000μ.)

Gstaad-Unique-life

Kitzbuhel, Αυστρία (57 πίστες, 53 αναβατήρες, διαδρομές 150χλμ, διαθέτει   την πιο δύσκολη πίστα στον κόσμο, τη Streif Downhill. Υψόμετρο 2.000μ.)

Kitzbuhel-Unique-life

Αναγνώστες του uniquelife.gr και fans των δύο σπορ μας είπαν:

“Το σκι είναι άθλημα υψηλών απαιτήσεων, πρέπει να μάθεις από το μηδέν όλους τους κανόνες και τις τεχνικές που το διέπουν. Τα πρώτα σου βήματα οφείλεις να τα κάνεις με έναν έμπειρο δάσκαλο”.

Αλέξανδρος Πέτσης

“Όταν ξεκίνησα, πίστευα ότι θα μπορούσα να μάθω χωρίς να φάω πολύ τα μούτρα μου. Το θέμα είναι, όμως, ότι αν δεν πονάς ολόκληρος τις επόμενες μέρες δεν πρόκειται να μάθεις snowboard.”

Μιλτιάδης Πατσιούρας

“Αν κάτι είναι επικίνδυνο, τότε αυτή είναι η συμπεριφορά του εκάστοτε αθλητή ή ερασιτέχνη, που υπερεκτιμά τις δυνατότητες του. Πρέπει πάνω από όλα να σεβόμαστε το βουνό, γιατί είναι πιο δυνατό από εμάς!”

Κώστας Μιχαλόπουλος

 

Φωτογραφιες: nationalpark.at, seli-ski.gr, newsonly.gr, courchnet.com, gstaad.ch, kitzbueheler-alpen.com