Έξυπνα Προϊόντα – Βραβεία Καινοτομίας CES 2015

έξυπνα προϊόντα

 

Τα βραβεία καινοτομίας CES αποτελούν την κορωνίδα των ηλεκτρονικών προϊόντων παγκοσμίως, με διαρκή παρουσία από το 1967. Μέσα στη μακραίωνη ιστορία του, ο θεσμός των τιμητικών διακρίσεων έχει βραβεύσει εξαιρετικά δείγματα ηλεκτρονικών προϊόντων, πολλά από τα οποία άλλαξαν τελείως την καθημερινότητά μας. Ας θυμηθούμε έξυπνα προϊόντα όπωςτο VCR (συσκευή εγγραφής video) το 1970, την HDTV το 1998, την Plasma TV το 2001, το Blu-Ray το 2003 και την OLED TV το 2008.

Αυτή τη χρονιά, όπως πάντα, η βράβευση θα λάβει χώρα στο Las Vegas της Πολιτείας Nevada των ΗΠΑ και θα διαρκέσει από τις 6 έως και τις 9 Ιανουαρίου 2015. Ας δούμε λοιπόν ορισμένες από τις καινοτομίες που θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν, μετά από ψηφοφορία που έχει ήδη ολοκληρωθεί, στην κορυφαία αυτή διοργάνωση. Πού θα δοθούν τα βραβεία καινοτομίας CES 2015, λοιπόν;

 

  • Adidas Smart Ball: Πρόκειται για μια μπάλα ποδοσφαίρου με ενσωματωμένο αισθητήρα που ανιχνεύει την ταχύτητα, την περιστροφή κι άλλες λεπτομέρειες της κίνησης. 

έξυπνα προϊόντα 

  • Sony a7S Full Frame Mirrorless Camera: Το πρωτοποριακό αυτό μοντέλο φωτογραφικής μηχανής Sony διαθέτει εξαιρετική ανάλυση, μικρό μέγεθος κι απαράμιλλη ευαισθησία. 

έξυπνα προϊόντα 

  • The Dash: Από την BRAGI, τα πρώτα εξ ολοκλήρου ασύρματα ακουστικά χαρίζουν απόλυτη ελευθερία, ενώ ταυτόχρονα ανιχνεύουν την κίνηση και βιομετρικά χαρακτηριστικά. 

έξυπνα προϊόντα

  • ZUtA Pocket Printer: Με αυτό το καινοτόμο προϊόν, λύνεται το πρόβλημα της εκτύπωσης ενώ βρίσκεστε κάπου εκτός γραφείου ή σπιτιού. Το διακριτικό του μέγεθος δεν το εμποδίζει από το να εκτυπώνει τα πάντα με τις αρχές της ρομποτικής.

έξυπνα προϊόντα

  • Snap: Λάμπα LED PAR από την Sengled, ιδανική για αυτοματοποιημένα σπίτια. Διαθέτει μικρόφωνο, κάμερα, μεγάφωνο, ενώ ενεργοποιείται μέσω της φωνής και της κίνησης. 

έξυπνα προϊόντα

  • iCam HD Pro: Από την Amaryllo International BV, αυτή η κάμερα υψηλής ευκρίνειας διαθέτει τη δυνατότητα πλήρους περιστροφής για τον απόλυτο έλεγχο. 

έξυπνα προϊόντα

  • AIR²: Η Axxess CE δημιούργησε το πρώτο μεγάφωνο Bluetooth που επιπλέει. 

έξυπνα προϊόντα

  • iHealth Align: Αυτός ο δείκτης ζαχάρου εφαρμόζει στην υποδοχή ακουστικών του κινητού τηλεφώνου και δείχνει τις μετρήσεις άμεσα. 

έξυπνα προϊόντα

  • Noke: Η FŪZ Designs κατασκεύασε το πρώτο λουκέτο που ενεργοποιείται μέσω Bluetooth.

έξυπνα προϊόντα

  • Swiftpoint GT: Τέλος, αυτή είναι η πρώτη συσκευή που συνδυάζει τη φυσική κίνηση με την ακρίβεια ενός ποντικιού Η/Υ. 

έξυπνα προϊόντα

 

Φωτογραφίες: cesweb.org/innovation.aspx

Πηγή: cesweb.org/innovation.aspx