Αν αναζητάτε μια νέα μορφή διαδραστικής ψυχαγωγίας, που προωθεί τη συνεργασία με φίλους και προσφέρει άφθονο γέλιο, έχουμε τη λύση. Τα ζωντανά παιχνίδια διαφυγής ή (escape box) κατακτούν το ελληνικό κοινό, κάτι που μαρτυρά η εξάπλωσή τους σε πολλές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κι αλλού. Γι’ αυτό οπλιστείτε με την καλύτερή σας διάθεση, με όρεξη και με σκοπό να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει!

_1421852616

Συνήθως τα δωμάτια περιέχουν γρίφους, που καλείσαι να λύσεις με τους υπολοίπους της παρέας, μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (συνήθως 60 λεπτά). Καθώς ο χρόνος κυλά, εξετάζεις το δωμάτιο και στην οθόνη εμφανίζονται hints (βοήθειες- προτάσεις), που σε ωθούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Είτε πρέπει να ξεκλειδώσεις την πόρτα προτού εμφανιστεί το φάντασμα, είτε πρέπει να δραπετεύσεις με τα λάφυρα από κάποιο μουσείο, η διασκέδαση και η αδρεναλίνη παραμένουν στα ύψη!

escapethebox.gr

Μέσα από το παιχνίδι ακονίζετε την παρατηρητικότητα και τα αντανακλαστικά σας, την αυτοσυγκέντρωση και την ανάληψη πρωτοβουλιών, τις δεξιότητες συνεργασίας και φυσικά την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Μην αφήσετε γωνιά του δωματίου χωρίς να την εξετάσετε, μιας και ποτέ δεν μπορείτε να γνωρίζετε πού βρίσκεται η λύση του αινίγματος. Ξεκλειδώστε κάθε κλειδαριά, σκεφτείτε με σύνεση και λογική, ψάξτε το νόημα πίσω από τις λέξεις και νικήστε το χρόνο. Ακόμη κι αν δε νικήσετε όμως, το ταξίδι είναι που μετράει κι όχι ο προορισμός. Γι’ αυτό διασκεδάστε και γελάστε με την παρέα σας, βιώνοντας μια εκπληκτική, μοναδική εμπειρία!

 

 

Φωτογραφίες: the-numbers.com, escapethebox.gr