Εσάς Για Ποιο Λόγο Σας Αρέσουν Τα Ταξίδια;

Αν αναλογιστείτε πόσα οφέλη σας αποφέρει ένα ταξίδι, θα καταλάβετε πως είναι από τις πιο αποδοτικές επενδύσεις.

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θέλει να ταξιδεύει σίγουρα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα ταξίδι μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματική ελευθερία, μακριά από όλους και όλα. Ένα ταξίδι είναι και μια καινούργια ξεχωριστή εμπειρία, που το ενδιαφέρον ξεκινάει πριν ακόμα φτάσετε στον προορισμό σας, από την οργάνωση. Εισιτήρια, διαμονή, βαλίτσες, χάρτες, ξενοδοχεία και πληροφορίες για τον προορισμό.

Γενικά η λέξη ταξίδι σημαίνει πολλά…

Κάποιοι ταξιδεύουν για να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους, άλλοι γιατί εκεί μπορούν να κάνουν το χόμπι τους, άλλοι για τη φύση, για τη διαφορετική κουζίνα και τις γεύσεις, για την αρχιτεκτονική, για το περιβάλλον, για επαγγελματικούς λόγους και o κατάλογος είναι ανεξάντλητος. Το ίδιο συμβαίνει και στα μεταφορικά μέσα, άλλοι προτιμούν αυτοκίνητο, άλλοι μηχανή, πούλμαν, αεροπλάνο, καράβι και πάει λέγοντας. Γενικά η λέξη ταξίδι σημαίνει πολλά και διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο.

Κάνοντας την ερώτηση «τι θα έκανες αν κέρδιζες το τζόκερ», οι περισσότεροι θα απαντήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη «θα γύριζα τον κόσμο» και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πραγματοποιώντας ένα ταξίδι είναι σίγουρο ότι θα βγείτε κερδισμένοι.

Γνωρίζετε νέες κουλτούρες, απαλλάσσεστε από τυχόν προκαταλήψεις, δοκιμάζετε άλλες γεύσεις, για όσες μέρες είστε εκεί ξεχνάτε τι θα πει άγχος, διευρύνετε τους ορίζοντές σας και πολλές φορές αναθεωρείτε, έρχεστε πιο κοντά στους ανθρώπους και μετριάζεται ο όποιος ρατσισμός, εμπνέεστε από άλλες φιλοσοφίες και η απαρίθμηση είναι και πάλι ατελείωτη.

Κάθε ταξίδι είναι μια ισχυρή ανάμνηση

Μια ανάμνηση που περιλαμβάνει ένα σωρό ιστορίες, περιπέτεια, γέλια και συγκινήσεις. Αν αναλογιστείτε πόσα οφέλη σας αποφέρει ένα ταξίδι, θα καταλάβετε πως είναι από τις πιο αποδοτικές επενδύσεις.

Το πρώτο ταξίδι, σας δίνει έναν λόγο για το δεύτερο, το δεύτερο για το τρίτο κ.ο.κ. Γιατί εδώ που τα λέμε, ο κόσμος έχει άπειρες ομορφιές, που περιμένουν να τις εξερευνήσετε.

Εσάς αλήθεια, για ποιο λόγο σας αρέσουν τα ταξίδια και αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε ένα ταξίδι σας, ποιο θα ήταν αυτό;

Φωτογραφίες: Lola Akinmade Akerstrom, Chee Keong Lim, National Geographic ©Duratul Ain D, Naki Kouyioumtzis, Axiom/Aurora, Marc Adamus, Takahiro Bessho