Ενώνουμε Τις Φωνές Μας Για Την Κλιματική Αλλαγή

κλιματική αλλαγή

Ενημερώνουμε τους ηγέτες, που συγκεντρώνονται στο Παρίσι σχετικά με την κλιματική αλλαγή, καλώντας τους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις για την προστασία του πλανήτη.

Τα γεγονότα στο Παρίσι είναι ακόμη πολύ νωπά και διαδραματίζονται ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας, του μεταναστευτικού και της τρομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, όμως, ζούμε χωρίς αμφιβολία κρίσιμες στιγμές για το περιβάλλον και την ενέργεια. Ο πλανήτης έχει άμεση ανάγκη ριζικών αλλαγών, ώστε να σταματήσει η ραγδαία επιδείνωσή του και η προδιαγεγραμμένη πορεία του προς την καταστροφή. Ακόμη κι αν οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι ισχυρότερες κυβερνήσεις του κόσμου είχαν στο παρελθόν συμφωνήσει σε μέτρα για την κλιματική αλλαγή, τώρα είναι η ώρα για πράξεις κι όχι απλά ευχολόγια. Γι’ αυτό και κάθε φωνή μετρά! 

κλιματική αλλαγή

Ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να ακουστεί και να υπενθυμίσει στους ηγέτες τις δεσμεύσεις τους. Μέσω των social media, μπορούμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας. Στέλνοντας #EarthToParis από τους προσωπικούς μας λογαριασμούς, μπορούμε να προσθέσουμε το μήνυμα που μας εκφράζει (video ή φωτογραφία) και να πιέσουμε ακόμη περισσότερο για άμεσες βελτιώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, δεν υπάρχει άλλος καιρός για αναβολή.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή του Δεκεμβρίου (COP21) διακυβεύεται το μέλλον του πλανήτη μας. Όποιος θέλει να μιλήσει, έχει πλέον φωνή! Το #EarthToParis θα γιγαντώνεται ως κίνηση ολόκληρο το Νοέμβριο, έτσι ώστε οι φωνές όλων μας να συγκεντρωθούν στο Παρίσι.

Ποτέ ξανά δεν είχαμε αναγκαστεί να αντιμετωπίσουμε παρόμοια πρόκληση για τον πλανήτη όσο αυτή της κλιματικής αλλαγής. Ας δράσουμε λοιπόν ανάλογα, γιατί το περιβάλλον το αξίζει – ταυτόχρονα λοιπόν με το #PrayForParis και το #porteouverte, ένα ακόμη μήνυμα που αξίζει να εξαπλωθεί παντού είναι και το #EarthToParis ! 

 

Φωτογραφίες:  hdwallpaperscool.com, unfoundationblog.org