Εναλλακτικές Διακοπές: Camping Στη Φύση

Οι διακοπές σε camping είναι ένα αμφιλεγόμενο είδος διακοπών. Είτε θα σου αρέσει, είτε θα το μισήσεις- μέση αντίδραση δεν υπάρχει.

To camping είναι ένα αμφιλεγόμενο είδος διακοπών. Είτε θα σου αρέσει, είτε θα το μισήσεις- μέση αντίδραση δεν υπάρχει.

Κι όμως, όλο και περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν camping, είτε σε οργανωμένα μέρη, είτε ελεύθερα (παρά την παρανομία του εγχειρήματος), καθώς αποτελούν μακράν οικονομικότερες διακοπές  και δίνουν μια αίσθηση ανεμελιάς, μέσω της επαφής με τη φύση, που λείπει από τους ανθρώπους της πόλης.  

Η χώρα μας, λόγω του κλίματος και της απέραντης ομορφιάς της, προσφέρεται όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και όλον τον χρόνο για εξορμήσεις. Εύβοια, Ηρακλειά, Σαμοθράκη, Αγκίστρι, Χαλκιδική και πολλοί άλλοι τόποι, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες διακοπών.

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα του camping

Όσοι το έχουν δοκιμάσει μπορούν να επιβεβαιώσουν τις θετικές επιδράσεις του camping στην ψυχική και σωματική υγεία, καθώς η κατασκηνωτική εμπειρία έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Επαφή με τη φύση: Ο καθαρός αέρας, η επαφή με τα φυτά και τον ήλιο, απελευθερώνει βιταμίνη D και σεροτονίνη, βοηθώντας στην καταπολέμηση του άγχους. Είναι μια συνθήκη, που δεν αναπληρώνει κανένα ξενοδοχείο, όσες ανέσεις και να παρέχει.
  • Αποχή από την υπερκατανάλωση: Κάνοντας camping, σίγουρα εκτιμάς τις σύγχρονες ανέσεις, όπως κρύο και ζεστό νερό, κλιματισμός και ηλεκτρικές συσκευές, όμως, ταυτόχρονα, αντιλαμβάνεσαι πόσο λίγα είναι αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε.
  • Περισσότερη ανθρώπινη επαφή: Ο περιορισμένος προσωπικός χώρος, αλλά και η έλλειψη τεχνολογίας για να σπαταλήσεις τον ελεύθερο χρόνο, σου δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσεις, να συζητήσεις και να αναπτύξεις περαιτέρω τις σχέσεις σου με την οικογένεια ή τους φίλους ή ακόμα και να γνωρίσεις καινούριο κόσμο. Δεν υπάρχουν ωραιότερες αναμνήσεις από τις ιστορίες κάτω από το φως του φεγγαριού
  • Υπευθυνότητα: Το camping απαιτεί εξαιρετική οργάνωση, μέχρι κα την παραμικρή λεπτομέρεια. Επιπλέον, η καθαριότητα είναι απαραίτητη, από σεβασμό για τη φύση και τους συνανθρώπους μας. Δεν γίνεται να απολαύσεις τη φύση γύρω σου, αν αυτή είναι γεμάτη σκουπίδια…

beach-camping-unique-life

Ακόμα και αν θεωρείς το μαλακό κρεβάτι απαραίτητη προϋπόθεση των ιδανικών διακοπών, όπως η υποφαινόμενη, αξίζει να δοκιμάσεις έστω και για μια φορά, έστω και για δυο-τρεις μέρες την εμπειρία του camping. Θα αποζημιωθείς πλουσιοπάροχα!

 

 

Φωτογραφίαsongoftheroad.com, blog.trashbackwards.com