Δείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, χωρίς να στερηθείτε!

Λόγω του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος, ειδικά στη χώρα μας τα τελευταία εφτά χρόνια, έχει αναδειχτεί η σημασία της μείωσης των μηνιαίων εξόδων.

Είναι τόσες πολλές, άλλωστε, οι φορολογικές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος, αλλά και προς ιδιώτες, που καθιστούν αναγκαία την ορθολογική μείωση των πάγιων κατά βάση εξόδων του μήνα.

Μια καλή αρχή είναι να καταγράφετε σε μηνιαία βάση τα έσοδα και έξοδα για να έχετε μια συνολική εικόνα του οικονομικού σας προϋπολογισμού.

Κατόπιν σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα μειώσετε το ύψος των εξόδων. Φερ’ ειπείν θα μπορούσατε να ξοδεύετε λιγότερο ρεύμα; Θα μπορούσατε να βρείτε μια πιο οικονομική λύση για τηλέφωνο και internet;

Εξάλλου σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των μηναίων εξόδων είναι η οικονομία μέσα στο σπίτι. Κλείνετε τα φώτα, μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει και φυσικά μην το παρακάνετε με τη χρήση air condition και άλλων συναφών ηλεκτρικών συσκευών.

Ξεκινήστε να μαγειρεύετε ακόμα κι αν μένετε μόνοι σας. Αυτό θα σας γλιτώσει από πολλά περιττά έξοδα, ενώ παράλληλα θα κάνει καλό και στην υγεία σας.

Αλλάξτε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές

Αυτό θα σας αναγκάσει να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα τα έξοδά σας, όμως με τις σύγχρονες συσκευές, που θα αγοράσετε, θα πετύχετε τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία μακροπρόθεσμα θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον προϋπολογισμό σας.

Έξυπνες αγορές

Εκμεταλλευτείτε κάθε πιθανή προσφορά, εκπτωτικό κουπόνι, συσκευασία σαμπουάν 2 σε 1, αρκεί να μην πέσετε στην παγίδα να αγοράσετε περισσότερα από όσα πραγματικά χρειάζεστε με τον τρόπο αυτόν.

Προτού σπεύσετε να αγοράσετε κάτι, καλό είναι να ερευνήσετε την τιμή του συγκριτικά. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που κάνουν γρήγορο έλεγχο και σας βρίσκουν την καλύτερη προσφορά.

Κάντε μία λίστα προτού πάτε για ψώνια

Έτσι θα αποφύγετε τις απερίσκεπτες αγορές, ενώ δεν θα ξεχάσετε να αγοράσετε πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε.

Επιδόματα και εκπτώσεις

Υπάρχουν πολλοί που δικαιούνται κρατικά επιδόματα και ειδικές εκπτώσεις για διάφορες περιπτώσεις και πιθανώς να μην το γνωρίζουν καν.

Πώς θα ενημερωθείτε για τα επιδόματα αυτά; Είτε μέσω διαφόρων ιστοσελίδων, όπως π.χ. το ergasiaka-gr.net ή το www.epidomata.gr, είτε μέσω του λογιστή σας.

 

Φωτογραφία: platinumaz.com