Χόμπι Και Ενδιαφέροντα Στην Καταπολέμηση Του Στρες

Φωτογαφία: Unique Life

Νιώθετε εξουθενωμένοι από το στρες και δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας; Ψάχνετε διακαώς ένα γιατρικό που θα διώξει την ένταση και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε; Το μυστικό ίσως κρύβεται στη σωστή επιλογή ενός χόμπι, που θα γεμίσει εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα σας κάνει να ξεχαστείτε. Διαβάστε τις προτάσεις μας και θα εκπλαγείτε από τη βελτίωση που θα παρατηρήσετε στον εαυτό σας!

  • Άσκηση: Είναι σημαντικό να ασκούμαστε συχνά για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και η μείωση του στρες. Ακόμη και η πιο ήπια άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, μέσω της σεροτονίνης και των ενδορφινών, που εκκρίνονται και μας προκαλούν ευεξία.
  • Τέχνη: Δοκιμάστε να γραφτείτε σε μαθήματα αγγειοπλαστικής ή αρχίστε να εξασκείτε την τέχνη της φωτογραφίας, ως ένα νέο χόμπι. Είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η μουσική, το πλέξιμο, η μικροτεχνία και κάθε μορφής τέχνη εν γένει εκτονώνουν την ανάγκη μας για δημιουργία και διοχετεύουν την ενέργειά μας ιδανικά.
  • Κατοικίδια: Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η παρουσία των κατοικίδιων είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον άνθρωπο. Το άγχος ελαττώνεται και η ψυχή γαληνεύει από την ανιδιοτελή αγάπη και αφοσίωση των μικρών μας φίλων.
  • Κηπουρική: Η ενασχόληση με την κηπουρική, είτε σε έναν μεγάλο κήπο είτε σε ένα μικρό μπαλκονάκι, είναι ευεργετική. Η επαφή με τη φύση και η αφοσίωση σε κάτι χαλαρωτικό και συνάμα δημιουργικό βοηθούν τον καθένα να μειώσει το άγχος που βιώνει καθημερινά.
  • Συγγραφή: Για τους περισσότερους ανθρώπους, η συγγραφή αποδεικνύεται ψυχοθεραπευτική. Ακόμη και η καταγραφή των εμπειριών και των σκέψεών μας σε ένα ημερολόγιο ή η συμμετοχή μας σε κάποιο φόρουμ λειτουργούν ευεργετικά. Άλλωστε, όταν εκφράζουμε αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε, η ψυχή λυτρώνεται και το στρες εξαφανίζεται.