Και μόνο στο άκουσμα αυτού του νησιού, ταξιδεύεις… Αμέσως το μυαλό φτιάχνει εικόνες με φοίνικες, χρυσές αμμουδιές, κοκτέιλ, σέρφερ που δαμάζουν τα κύματα και χαμογελαστούς ανθρώπους με πολύχρωμα κολιέ.

Αυτό το σύμπλεγμα των 6 μεγάλων και των δεκάδων ακόμη μικρότερων κι ακατοίκητων νήσων απέχει περίπου 4.000 χλμ. από τις δυτικές ακτές της βόρειας Αμερικής. Είναι λογικό επόμενο, λοιπόν, να είναι ένας πολυδάπανος μακρινός προορισμός. 

2

Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της η Honolulu, βρίσκεται στο νησί Oahu, το οποίο είναι το μέρος, που όταν ακούς Χαβάη, δεν μπορείς να φανταστείς με τίποτα, αφού τα κτίρια, που βρίσκονται εκεί, είναι τεράστιοι μεταλλικοί και γυάλινοι ουρανοξύστες, που “φτάνουν στον ουρανό” και καθρεφτίζονται στον ωκεανό.

maoui

Διαθέτει το πιο ενεργό ηφαίστειο παγκοσμίως το Kilauea  και όλα τα νησιά της διαμορφώθηκαν από αυτό. Είναι γνωστή ως το “Νησί Του Σέρφινγκ” και η “Πολιτεία του Ουράνιου Τόξου”, για τη συχνότητα που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο πάνω από τις κοιλάδες, τους λόφους και τις παραλίες της.

 Το νησί Maui, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της, πήρε το όνομά του από τον μυθικό Maui, για τον οποίο η παράδοση λέει πως ανέβηκε τα 10.000 πόδια του ηφαιστείου Haleakala και φυλάκισε τον ήλιο για να τον κρατήσει λίγο περισσότερο στο νησί του, εμποδίζοντάς τον να φτάσει στον Παράδεισο.

clipsters.gr

Η εμπειρία ενός ταξιδιού στη Χαβάη ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή σε μια γιορτή Luau, δηλαδή τοπική τελετή από αυτές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Την ώρα που ο ήλιος δύει, οι φανοί ανάβουν και ξεκινάει ο χορός με ντόπιους και τουρίστες να πιάνονται χέρι χέρι και να χορεύουν στους ρυθμούς της χαβανέζικης μουσικής.

HawaiianPeople

Τη Χαβάη, τη γνωρίζουν όλοι ως έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές ή για ταξίδι του μέλιτος, αλλά είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό. Είναι τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης, μια διαφορετική κουλτούρα και φιλοσοφία ζωής, μακριά από τα πολύβουα κέντρα με τους εξοντωτικούς ρυθμούς.

Η καλύτερη εποχή γι’ αυτό το ταξίδι είναι όλος ο χρόνος, εκτός από τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη.

Πηγαίνοντας εκεί, φορώντας ένα κολιέ από λουλούδια και κοχύλια και ακούγοντας τη λέξη “aloha” (χαίρετε) μπορεί να νιώσεις ότι ο παράδεισος τελικά δεν είναι τόσο μακριά…

 

 

Πηγές: otherside.gr, enlefkotv.com

Φωτογραφίες: hawaii-tourismus.com, clipsters.gr