Χειρόγραφη αλληλογραφία: κάποιοι την αποκαλούν “snail mail” λόγω της χαμηλής, σε σχέση με το διαδίκτυο, ταχύτητας αποστολής και κάποιοι τη νοσταλγούν.

Το χειρόγραφο γράμμα πάντα είχε μια τρυφεράδα, έναν ρομαντισμό. Ήταν ένα δόσιμο ψυχής. Έπαιρνες στα χέρια σου το χαρτί, το στυλό ή ίσως μια πένα και έγραφες τα νέα σου ή/και τις σκέψεις, που ήθελες να μοιραστείς. Διάλεγες τον κατάλληλο φάκελο, δίπλωνες όμορφα το χαρτί και το τοποθετούσες σε αυτόν. Πήγαινες σε ένα κατάστημα ταχυδρομείου, έπαιρνες το ανάλογο γραμματόσημο, το κολλούσες και το έριχνες, με την ευχή για “καλό ταξίδι”, στο κουτί. Και μετά, περίμενες την απάντηση.

Νοσταλγώ  την αγωνία της προσμονής για την απάντηση. Περιμέναμε τον ταχυδρόμο και όταν ερχόταν βλέπαμε στα γρήγορα όλους τους φακέλους, που μας έδινε, με αγωνία  για την απάντηση του φίλου ή της φίλης. Τι θα λέει στο γράμμα;

letter-unique-life

Όμως, πλέον έχουμε και το διαδίκτυο, που είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και ένα εργαλείο που το χρησιμοποιούμε για, σχεδόν, όλα. Για να αγοράζουμε είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο, για να κάνουμε τη δουλειά μας, για να ενημερωνόμαστε, αλλά και για να αλληλογραφούμε. Ακόμα και οι ευχετήριες κάρτες έγιναν ηλεκτρονικές. 

Η αλληλογραφία πλέον γίνεται με ένα “κλικ”

Επίσης, το chat έχει μπει για καλά στη ζωή μας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (βλ. facebook, twitter κλπ.) είναι μέρος της καθημερινότητας μας.

Σε μια εποχή που όλα τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες, η επικοινωνία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το διαδίκτυο προσφέρει έναν γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο επικοινωνίας.

email-unique-life

Φυσικό και ηλεκτρονικό αρχείο

Θυμάστε πώς διατηρούσαμε τα χειρόγραφα γράμματα; Συνήθως σε ένα κουτί ή  συρτάρι και ανατρέχαμε στις αναμνήσεις μας, όποτε το επιθυμούσαμε. Ανοίγεις το συρτάρι ή το κουτί, σου έρχεται η μυρωδιά του γράμματος του τότε ή της φίλης που το έγραψε ή του αρωματισμένου χαρτιού που χρησιμοποίησε. Και θυμάσαι… Άλλοτε συγκινείσαι, άλλοτε θυμώνεις, άλλοτε γελάς.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, email. Άρα και ηλεκτρονικό αρχείο. Δημιουργείς φακέλους. Τους ονομάζεις όπως επιθυμείς και ανατρέχεις οποιαδήποτε στιγμή εύκολα.

Το μέλλον είναι εδώ

Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Η εποχή μας δεν έχει “χρόνο για χάσιμο” και έτσι η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι προτιμότερη. Προχωράμε πάντα μπροστά με τα θετικά και αρνητικά και σύμμαχο και σκοπό την επικοινωνία. Με όποιον τρόπο.

 

Φωτογραφίες: hellolucky.com, personalexcellence.co, terrafirmaassociates.com