Αποκτήστε Tο Σώμα Που Ονειρεύεστε Με Τη Μέθοδο Pilates

Το Pilates είναι μια σχετικά πρόσφατη, εξατομικευμένη μέθοδος γυμναστικής, που δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates στις αρχές του 20ού αιώνα. Περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής, σε συνδυασμό με ασκήσεις ενδυνάμωσης, σε πιο ήπια μορφή, και βοηθά πολύ το μυοσκελετικό μας σύστημα. Απευθύνεται σε ενήλικες άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς οι ασκήσεις προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασκούμενου, ενώ αποτελεί επίσης ιδανική άσκηση για άτομα που έχουν πρόβλημα στη μέση, στα γόνατα ή στον αυχένα και δεν έχουν πολλές αντοχές, ώστε να δουλέψουν καρδιοαναπνευστικά προγράμματα.

LYD_8099

Επιπλέον, με το Pilates -ειδικά όσοι κάνουν καθιστική ζωή- θα μπορέσουν να δουν μεγάλη βελτίωση στη στάση του σώματός τους, θα αποκτήσουν ευλυγισία, έλεγχο του κορμιού τους και θα ενδυναμώσουν τους κοιλιακούς τους. Ωστόσο, μην ανησυχείτε αν στην αρχή δεν τα καταφέρνετε με τις αναπνοές. Το σημαντικότερο είναι ότι όσο περνά ο καιρός θα αρχίσετε να βλέπετε τη διαφορά και σύντομα θα τη νιώθετε κιόλας! Όπως άλλωστε έχει πει και ο εμπνευστής της μεθόδου «σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και στα 30 έχεις καινούργιο σώμα»!

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Personal Trainer, Ζίνα Τασσούλα, μας εισάγει στο βίντεο που ακολουθεί -μαζί με τους μαθητές της- στον μαγικό κόσμο του Pilates. Απολαύστε τους!

 

 

Φωτογραφίες: Lydia Sideri ©Uniquelife