Απλές Και Έξυπνες Ιδέες Για Να Απασχολείτε Δημιουργικά Τα Παιδιά Σας

Τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, σφύζουν από δημιουργικότητα και φαντασία. Αυτή η θετική τους ενέργεια περιορίζεται όταν μένουν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες για να απασχολήσετε δημιουργικά το παιδί σας και να καλλιεργήσετε την καλλιτεχνική του φύση. Θα εκπλαγείτε με το πόσο απλά και ανέξοδα μπορείτε να διασκεδάσετε και να δημιουργήσετε μαζί.

Η ζωγραφική είναι ένα τρόπος να εκφραστεί η πλούσια φαντασία κάθε μικρού παιδιού. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να είναι μια μοναχική διαδικασία. Είναι όμορφο να ζωγραφίζετε παρέα, να κάνετε κολλάζ με πολύχρωμα χαρτόνια ή να κατασκευάσετε κάρτες, τις οποίες θα χαρίσετε στα πρόσωπα που αγαπάτε.

kidbook.com.ua

Πάντως, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στο χαρτί. Μια ευφάνταστη ιδέα είναι να φτιάξετε ένα κόμικ από ζωγραφιές σε πολύχρωμες χαρτοπετσέτες, τις οποίες θα συράψετε στη συνέχεια σαν βιβλίο. Επίσης, θα μπορούσατε να ζωγραφίσετε μια ιστορία, την οποία θα σκαρώσετε μαζί, σε ρολό χαρτιού κουζίνας με νερομπογιές. Εάν είστε ιδιαίτερα τολμηροί, βουτήξτε σε μπογιά τα πατουσάκια και τις παλάμες του μικρού σας και διακοσμήστε μπλουζάκια ή ακόμα –γιατί όχι- και τους τοίχους του δωματίου του. Βεβαιωθείτε, μόνο, ότι οι μπογιές που θα χρησιμοποιήσετε είναι μη τοξικές, άοσμες και φιλικές προς το δέρμα.

samultiplebirth.co.za

Τα παιδιά αγαπούν πολύ τις δραστηριότητες που τους επιτρέπουν να μεταμορφώνονται σε φανταστικούς ρόλους. Διαλέξτε το αγαπημένο του παραμύθι, δανειστείτε κοστούμια από την αποκριάτικη συλλογή σας ή φτιάξτε καινούρια από απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, όπως μαντήλια, υφάσματα, καπέλα, αξεσουάρ, χαρτόνια και ζωντανέψτε τους αγαπημένους του ήρωες, τους πειρατές, τις νεράιδες, τα ξωτικά, τα ζώα, σε μια θεατρική παράσταση.

Parents Playing Exciting Adventure Game With Children In Summer Field

Τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού, μέσω της παιδικής λογοτεχνίας, έρχονται σε επαφή με την τέχνη του γραπτού λόγου. Ενθαρρύνετε το παιδί σας και βοηθήστε το να καταγράφει τις σημαντικότερες και τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του σε ένα ημερολόγιο. Στο μέλλον, αυτό το ημερολόγιο θα αποτελέσει έναν ανεκτίμητο θησαυρό της παιδικής του ηλικίας και ένα μέσο να κατανοεί καλύτερα τον εαυτό του, μέσω των εμπειριών του.

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, το τραγούδι και ο χορός μπορεί να εκτονώσει την κούραση από εσάς και το παιδί σας. Ακούστε αγαπημένες μελωδίες, σιγομουρμουρίστε τους στίχους ή τραγουδήστε τους δυνατά, χορέψτε παρέα, οργανώνοντας ένα μικρό, οικογενειακό πάρτυ.

aroundyou.com

 

Φωτογραφίες:
landoverblog.com, kidbook.com.ua, samultiplebirth.co.za,
gatheredagain.com, aroundyou.com