Οι επιστήμονες συμφωνούν πως η μουσική σχετίζεται άμεσα με την καλή υγεία του κάθε ανθρώπου.

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε πως η καλή μουσική ανεβάζει την ψυχολογία, μας φτιάχνει τη διάθεση και δίνει ρυθμό στη ζωή μας. Όλα αυτά είναι πολύ σωστά, όμως οι θετικές επιπτώσεις της μουσικής δεν περιορίζονται μονάχα εδώ. Αντιθέτως, πολλές επιστημονικές έρευνες, τώρα τελευταία, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η μουσική βελτιώνει την υγεία μας. Καθώς είναι πιο ευχάριστη από το μέσο φάρμακο που κυκλοφορεί στο εμπόριο, καιρός είναι να ανεβάσουμε το ρυθμό και να ακούσουμε τη μελωδία που μας φτιάχνει τη μέρα!

Έρευνες, που διεξήχθησαν στην Αυστρία, αναφέρουν πως η μουσική είχε θετικό αντίκτυπο σε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία. Χαλαρώνοντας τους αντίστοιχους μυς, το σώμα αισθάνεται πιο ελαφρύ και σταματά να πονά. Επιπλέον, η μουσική σχετίζεται και με την ενίσχυση της μνήμης και την καταπολέμηση προβλημάτων αμνησίας ή ακόμη και Alzheimer. Υπάρχουν, ακόμη, αρκετά στοιχεία, που μαρτυρούν πως η μουσική καταπολεμά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη και το έντονο άγχος. Επίσης, βοηθά όποιον ασκείται να προσηλώνεται στη γυμναστική και να αποδίδει πιο αποτελεσματικά.

Ποιο είναι το κατάλληλο είδος μουσικής;

Φυσικά και η μουσική είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον κάθε οργανισμό. Ωστόσο, διαφορετικά είδη μουσικής επιδρούν με διαφορετικό τρόπο στον ανθρώπινο νου. Ανάλογα με την ένταση, μπορεί είτε να διεγείρει, είτε να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό. Μάλιστα, η αγαπημένη μας μουσική δηλώνει πολλά για τον εαυτό μας.

Είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα διαφορετικά ακούσματα διεγείρουν τμήματα του εγκεφάλου, που δεν είναι παρόμοια. Ως αποτέλεσμα, αν επιθυμείτε να εξασκήσετε το νου και να ενισχύσετε τη δυνατότητά σας να επεξεργάζεστε πληροφορίες, καλύτερα να συνδυάσετε αρκετά είδη μουσικής. Όπως ακριβώς η εκμάθηση μιας διαφορετικής γλώσσας εξασκεί το μυαλό και οξύνει τη διαύγεια του ατόμου, τα ποικίλα είδη μουσικής κάνουν το άτομο πιο αναλυτικό, οξυδερκές και εν τέλει ευφυές.

Δε νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω κίνητρο. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική ή πειραματιστείτε με νέα ακούσματα, νιώθοντας τα οφέλη της μουσικής να σας διαπερνούν…

Καλή διασκέδαση! 

music-Unique-life

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Φωτογραφίες: stethnews.com, cdn-media