15η Τελετή Θεατρικών Βραβείων “Δημήτρης Χορν”

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Δημήτρης Χορν” η 15η τελετή των Θεατρικών Βραβείων “Δημήτρης Χορν”, για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική σεζόν 2013-2014, με νικητή το Μιχάλη Σαράντη.  Όταν έλαβε το βραβείο του συγκίνησε λέγοντας:

Το βραβείο το κέρδισε για το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Φεστιβάλ Επιδαύρου). Ο περσινός νικητής του βραβείου, Γιώργος Χρυσοστόμου, παρέδωσε το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στο φετινό βραβευθέντα.

thebest.gr

Τη συνολική οργάνωση της βραδιάς επιμελήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλειά της είχε ο Γιώργος Λύρας.  Ο Σταμάτης Φασουλής ως οικοδεσπότης της βραδιάς είπε:

 Για το Δημήτρη Χορν μίλησε ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος  έπαιξε στο πιάνο αγαπημένες επιτυχίες του, που πρωτοακούστηκαν από τη φωνή του Δημήτρη Χορν

Σε ρόλο- έκπληξη το συγκρότημα Μέλισσες (Melisses) με την κυρία Μάρω Κοντού, που μας εξέπληξαν με το αγαπημένο  τραγούδι “Πες μου μια λέξη”:

Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την απουσία των υπουργών πολιτισμού από τη βραδιά, αλλά και το μεγάλο κόστος. που έχει για την χώρα, τον πολιτισμό, αλλά και την ιστορία μας,  να είναι κλειστό το θεατρικό μουσείο! Το γεγονός αυτό δεν έδωσε τη δυνατότητα στους διοργανωτές να έχουν και αποσπάσματα από τις παραστάσεις των διαγωνιζομένων. Είπε χαρακτηριστικά:

Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν», που απονέμεται στο νικητή, είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Για την ιστορία να πούμε πως οι υπόλοιποι τρεις  υποψήφιοι ήταν:

Ο Μάνος Καρατζογιάννης για  το ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα), ο Ντένης Μακρής για το ρόλο του Άμλετ στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία), ο Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service», σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και για την ερμηνεία του στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής).

 

Φωτογραφίες: popaganda.gr, thebest.gr